fbpx

 

 

 

Wereld van Wenters en de Museumfabriek weer open


 

Vanaf 15 juni is de Wereld van Wenters en de Museumfabriek weer geopend.

 


Op dinsdag 15 juni worden de Museum Fabriek en museum De Wereld van Wenters weer opengesteld voor het publiek. In de Museum Fabriek kunt u de historische weefgetouwen bezichtigen en in werking zien en schilderijen van Max van Dam bekijken. Voorts is er nog een gedeelte te zien van de expositie “75 jaar bevrijding”. Uiteraard is ook een blik op de geologische collectie alleszins de moeite waard.

In museum De Wereld van Wenters zijn tot 18 september beelden van Gerri Grijsen en schilderijen van Thijs Buit te bewonderen.En natuurlijk kunt u dan meteen een bezoekje brengen aan de historische bakkerij.

Gerri Grijsen woont en werkt in Winterswijk. Haar bronzen beelden, vaak broze, langgerekte menselijke figuren, zijn kwetsbaar en sterk. Emotie en lichaamstaal spelen een belangrijke rol. Gerri geeft haar sculpturen een gevoel mee. Haar werk gaat over de waarde van het kleine alledaagse, over het belang van het kleine gebaar en over de kracht van de eenvoud. Kunst en creativiteit zijn haar eerste levensbehoeften. Het is een manier van kijken, leven en ervaren die overal doorheen speelt.

De sculpturen van Gerri worden in deze expositie gecombineerd met schilderijen van Thijs Buit. Kenmerkend voor Thijs is dat hij, zoals hij het zelf uitdrukt, “probeert zichtbaar te maken wat hem innerlijk beweegt”. Dit resulteert onder meer in fascinerende (bloem)stillevens en (zelf)portretten, maar vooral in landschappen, waarbij hij een voorliefde aan de dag legt voor de Zuid-Franse atmosfeer

Tot 26 juni is reserveren nog gewenst – dit kan via de website – na 26 juni zijn alle beperkende maatregelen opgeheven en hoeft er ook geen mondkapje meer gedragen worden.

Deel dit bericht

Terug naar het overzicht