fbpx

Historisch Informatie Punt

dr. Das: Collectie genealogische gegevens van families in Winterswijk

De Winterswijkse huisarts dr. Das heeft jarenlang onderzoek gedaan naar families in Winterswijk. Hij heeft per boerderij een reconstructie gemaakt van wie er woonde van circa 1620 tot 1820. Een deel van zijn collectie is bewerkt voor internet en beschikbaar gesteld.

Voordat u in de collectie Das kan gaan zoeken, moet u ervoor zorgen de genealogische gegevens tussen 2005 en ca. 1800 compleet te hebben. U begint met de gegevens van u zelf: achternaam, voornamen, geboortedatum en plaats, eventueel huwelijksdatum en verdere gegevens die u belangrijk vindt.

Daarna verzamelt u de gegevens van ouders, grootouders en eventueel overgrootouders, zoals naam, voornaam, geboortedata en plaats, huwelijksdata en plaats, eventueel overlijdensdata en plaats. Veel gegevens zijn nog wel bekend in de familie, bijvoorbeeld in trouwboekjes van ouders, geboorte, huwelijks en overlijdenskaarten, advertenties, bidprentjes, e.d.

Meer gegevens kunt u onder andere vinden op de site van de bibliotheek Oost-Achterhoek, zij hebben de collectie gedigitaliseerd en online toegankelijk gemaakt.

Vereniging Het Museum is opgericht in 1929 en houdt zich bezig met de geschiedenis van Winterswijk.